Huolehdi ilmanvaihdon nuohouksesta ajallaan

Toimiva ilmanvaihto auttaa pääsemään eroon kiinteistön tunkkaisuudesta ja hajuista ilman vedontunnetta. Hyvä ilmanvaihto voi helpottaa allergiaoireita ja mikä tärkeintä, se pitää kodin rakenteet pysyvät kunnossa, eikä kosteus pesiydy rakenteisiin. Ilmanvaihdon nuohous suositellaan suoritettavaksi 5 tai 10 vuoden välein.

Viiden vuoden puhdistusväliä suositellaan koneellisille ilmanvaihtojärjestelmille. Huippuimurilla tai painovoimalla toimivien kohteiden suositeltu puhdistusväli on noin 5–10 vuotta. Lisäksi nuohousta on hyvä harkita isojen ja pölyisten remonttien jälkeen jos ilmanvaihto ole ollut pois päältä remontin aikana tai kun sisäilmaongelmia aiheuttaneet home- ja kosteusvauriot on korjattu.

SLP:n tekemän ilmanvaihtokanavien nuohouksen jälkeen jokaisesta sisäventtiilistä mitataan tulo- ja poistoarvot ja säädetään ne siten, että asunnon ilmanvaihto toimii optimaalisesti. Työhön sisältyy ilmanvaihtokanavien puhdistuksen lisäksi ilmanvaihtolaitteen tarkastus ja puhdistus, mikäli kyseessä on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Ilmanvaihtokanaviston venttiilit puhdistetaan, puhaltimien kunto sekä kondenssiveden poisto tarkastetaan.

Omakotitalojen ilmanvaihtokanavien nuohoukset kohteesta ja tekniikasta riippuen 300-700 €. Työn osuus on vähennyskelpoista kodin kunnossapitotyötä eli voit vähentää verotuksessa 40 % työstä.