Savonlinnan Lämpöpumppu täytti 15 vuotta loppuvuodesta 2023 – ”Asiakas voi luottaa siihen, että järjestelmämme toimivat”

Savonlinnan Lämpöpumppu Oy (SLP) on myynyt ja asentanut Savonlinnan talousalueen asukkaille ja yrityksille erilaisia lämpöpumppuja ja lämmitysjärjestelmiä jo vuodesta 2008 lähtien.

– Aloitin ilmalämpöpumpuilla, mutta melko pian otin valikoimiin maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumput. Samoin aurinkosähköjärjestelmiä olen myynyt alusta saakka. Lisäksi teemme kattavasti kaikkia LVI-töitä pieniin ja suuriin kohteisiin, Savonlinnan Lämpöpumpun yrittäjä Teemu Lautiainen kertoo.

Lämpöpumppujen kysyntä on Lautiaisen mukaan pysynyt koko ajan tasaisena – eikä vähiten siksi, että ne ovat ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita.

– Energian hinnannousu näkyy lämpöpumppujen suosion kasvuna. Sekä uudis- että saneerauskohteisiin valitaan yhä useammin päälämmitysjärjestelmäksi maalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu. Määrällisesti lämpöpumpuista myymme eniten ilmalämpöpumppuja.

Lautiainen sanoo, että lämpöpumppujen tekniikka on kehittynyt alkuajoista merkittävästi, ja nykypumput ovat erittäin kestäviä ja toimintavarmoja. Hän korostaa, että hyvien tuotteiden ohella asiakkaat arvostavat yrityksen asiakaslähtöistä palveluprosessia, joka kattaa kaikki vaiheet suunnittelusta ja asennuksesta jälkihuoltoon.

– Meillä on noin viidentoista vuoden kokemus lämpöpumpuista. Teemme jokaisen työvaiheen oikomatta ja kunnolla. Asiakas voi luottaa siihen, että järjestelmä toimii. Jos jotain sattuu, myös korjaus järjestyy jouheasti. Lämmityskaudella sopimusasiakkaidemme käytössä on 24/7-huoltopäivystys, joten ongelmatilanteissa apu tulee nopeasti.

SLP:n tuotevalikoimasta löytyy kattavasti tunnettujen ja luotettujen toimittajien laitteita. Maalämpöpumpuista ja ilma-vesilämpöpumpuista myydään eniten Thermiaa ja Boschia. Ilmalämpöpumpuista ostetuin merkki on Mitsubishi.

– Olemme sertifioitu Bosch Lämpömestari eli saamme myydä Bosch-lämpöpumput pidennetyllä kuuden vuoden takuulla. Lisäksi SLP on Savonlinnan ainoa Scanofficen valtuuttama Mitsubishi-ilmalämpöpumppujen Hankintaturvaliike, Lautiainen painottaa.

SLP:n toimitilat sijaitsevat Schaumanintie 20:ssä. Lautiaisella on lämpöpumppuliiketoimintaa lisäksi Joensuussa, jossa hän on pääomistaja JH-Lämpö Oy:ssä. Yritykset työllistävät yhteensä parisenkymmentä asentajaa sekä muutaman toimistotyöntekijän.

Ti-halli ja spa-tilat ovat suosittuja oheispalveluja

SLP:n palveluja täydentää toimitilojen yhteyteen remontoitu nykyaikainen spa-tila, jota yksityiset ihmiset ja yritykset voivat vuokrata illanviettoihin tai tapahtumien järjestämiseen.

– Tila soveltuu noin 20 henkilölle. Spa-osastolla on saunan ja poreammeen lisäksi äänentoistolaitteet ja erilaisia seurapelejä.

Pihapiirissä on myös ti-halli, jossa on kaksi korjaushallia ja kaksi pesuhallia. Halleihin pääsee sisään mihin aikaan vuorokaudesta tahansa kortilla. Maksu kuitataan kortilta hallissa vietetyn ajan perusteella.

– Halleissa on perusvarustelu, joten mukaan kannattaa ottaa omia välineitä. Jokainen käyttäjä on velvollinen siivoamaan jälkensä, Lautiainen painottaa.